Budsjett

Sliter du med mye dyr gjeld og trenger å lette litt på trykket i din privatøkonomi? Da må du først få oversikten over din privatøkonomi. Sett deg ned en dag og gå igjennom alle dine regninger. Skriv de ned og lag et budsjett. Budsjettet må vise din inntekt per måned etter skatt og alle dine utgifter. Her må du skrive ned faste kostnader og ca. hvor mye du bruker på variable kostnader.

Du finner du veldig fort ut om du mangler penger hver måned eller om du har mer enn nok penger. Har du mer enn nok penger er det ikke noe problem og du kan fortsette å betale ned på gjelden din slik at du får enda bedre økonomi. Når man gjør denne øvelsen ser de fleste at de ikke har så utrolig god økonomi, og skremmende mange ser at de har veldig dårlig økonomi. Har du dårlig økonomi?

Lev livet

Betal ned gjelden din og lev livet. Det beste med å strukturere gjelden på en slik måte at du kan forholde deg til faste beløp hver eneste måned er at du kan spare til andre ting du har lyst til å gjøre. Du kan enten betale ned mer på gjelden du allerede har eller så kan du spare penger slik at du har penger liggende til ferien eller til oppussingen som venter på deg. Sparte penger er den beste måten å bruke penger på. Når du ikke har sparte penger er det veldig fint å ta opp forbrukslån til nedbetaling av gjeld og smart forbruk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *