Søk på forbrukslån

Forbrukslån

Forbrukslån er et fint lån som alle kan søke på om du er over 18 år gammel. Du søker du på et lån som du ikke trenger å gjøre noe mer forarbeid på enn å forstå hva du gjør for deretter å søke. Har du tenkt på å søke forbrukslån bør du sette deg inn i søknadsprosessen. Den er ikke krevende og det er ikke så stor variasjon fra sted til sted, men noen forskjeller er det mellom bankene. Det kreves oppfyllelse av noen helt grunnleggende ting.

I tillegg til å oppfylle grunnvilkårene må du også bestå en kredittsjekk som banken tar av deg. Selv om banken gjør mye av forarbeidet for deg er det viktig at du er aktivt med i prosessen. Du er personen som tar lånet og det er viktig at du er innforstått med hva dette innebærer. Du skal betale tilbake pengene så din økonomi må være vanntett. Bankene har også en plikt til å si nei. Synes banken at du har en for stram økonomi når du søker på lånet så er banken pliktet til å si nei, selv om du består alle de andre testene.

Inntekt

Når du tar opp lån må du ha en inntekt som er over 120.000 kroner i året. Dette er helt minimum og flere banker krever at du har minimum 240.000 kroner i året. Hva som er den beste inntekten å ha er ikke så lett å si, men generelt sett kan man jo si at jo bedre inntekt jo bedre er det. Det er også viktig at du har en jevn inntekt. Når banken sjekker din betalingsevne går de flere år tilbake i tid. Har du hatt en høy inntekt som har falt til noe mye lavere teller ikke dette så bra. Grunnet til dette er fordi banken antar at du legger til deg dyrere vaner når du tjener mer, så et fall i inntekter betyr ofte at du ikke klarer å justere brukervanene dine like mye.

Alder

Alder er et viktig konsept i siviliserte samfunn hvor det spesielt er 18 eller 21 år som gir folk muligheten til og selv ta innersvingen på andre personer rent juridisk. Det som menes med dette er at folk selv kan inngå bindende avtaler og påta seg juridiske forpliktelser. 18 år er derfor minimumsalderen for å søke på lån, mens de aller strengeste bankene krever at du som søker er 25-26 år.

Betalingsanmerkninger

Ingen vil låne penger til folk som ikke betaler tilbake. Betaler du ikke tilbake lån får du anmerkninger. Disse anmerkningene er en fin måte å bruke til å varsle andre. Du får med andre ord ikke tatt opp andre lån. Folk ville vært gale om de lånte penger til noen som har en aktiv anmerkning. Du kan betale ned anmerkningen, og den vil da gå bort etterpå. Betal derfor dine anmerkninger først.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *